TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Administrator

URL strony:

Polityka prywatności

  1. Wykorzystywanie danych osobowych

Dane osobowe przekazywane przez użytkowników za pomocą formularzy elektronicznych przetwarzane są w sposób zgodny z przepisami regulującymi przetwarzanie danych osobowych, zgodnie z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, a od 25 maja 2018 roku zgodnie z Ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016). Zbiory zgromadzonych danych osobowych użytkowników podlegają właściwej ochronie, zgodnie z ww. przepisami. Pełen dostęp do baz danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Urzędu Gminy Suchy Las zgodnie z polityką ochrony danych osobowych.

  1. Mechanizmy cookies na stronach internetowych suchylas.pl

W związku z udostępnianiem usług internetowych, Urząd Gminy Suchy Las  stosuje tzw. cookies, tj. dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego.

Oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej, bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego.

Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.
Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia w korzystaniu z niektórych usług w ramach naszych serwisów internetowych.

Pliki cookies wykorzystywane są w szczególności w celu:

  1. a) tworzenia statystyk, które np. wspierają pozycjonowanie stron, ułatwiając dotarcie do niezbędnej Państwu informacji;
  2. b) zmiany wyglądu lub wersji strony (np. wielkość czcionki, wersja dla niedowidzących);
  3. c) przechowywania danych sesyjnych (wygasa po zakończeniu sesji).
  4. Klauzula informacyjna i kontakt

Zgodnie  z  art.  13  ogólnego  rozporządzenia  o  ochronie danych osobowych  z  dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, że:

- administratorem Pani/Pana  danych  osobowych jest Wójt Gminy Suchy Las z siedzibą w Suchym
Lesie, ul. Szkolna 13, 62 – 002 Suchy Las.
- kontakt    z    Inspektorem    Ochrony    Danych - Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

- Pani/Pana  dane  osobowe  przetwarzane  będą  w celu udostępniani usług internetowych na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia
27 kwietnia 2016 r.
-  Pani/Pana   dane   osobowe   przechowywane   do momentu wyłączenia obsługi plików cookies
- posiada Pani/Pan    prawo    do    żądania    od administratora  dostępu  do  danych  osobowych, prawo    do    ich    sprostowania    usunięcia    lub ograniczenia  przetwarzania,  prawo  do  cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
- ma  Pani/Pan  prawo  wniesienia  skargi  do  organu nadzorczego
- podanie danych osobowych jest dobrowolne

więcej informacji na stronie internetowej: http://wszystkoociasteczkach.pl/

 

    Obwieszczenie

    Obwieszczenie o podjęciu przez Radę Gminy Suchy Las uchwały w sprawie przygotowania projektu uchwały ustalającej "zasady i warunki sytuowania obiektów małej architektury, tablic reklamowych i urządzeń reklamowych oraz ogrodzeń, ich gabaryty, standardy jakościowe oraz rodzaje materiałów budowlanych, z jakich mogą być wykonane". Skan obwieszczenia w załączniku.

      100 notebooków dla 100 rodzin

                  Dzięki środkom unijnym pozyskanym z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka 2007-2013, sto rodzin z terenu gminy na okres pięciu lat otrzymało bezpłatnie sprzęt komputerowy wraz z oprogramowaniem oraz dostęp do Internetu. Projekt pn. „Zapewnienie dostępu do szerokopasmowego Internetu dla osób zagrożonych wykluczeniem cyfrowym na terenie Gminy Suchy Las” jest realizowany przez 10 osobowy Zespół Projektowy powołany przez Wójta.

                  Uroczyste przekazanie notebooków odbyło 12 stycznia w sali konferencyjnej Parku Wodnego Octopus w Suchym Lesie.  W wydarzeniu tym uczestniczyli beneficjenci projektu (całe rodziny), Wójt Gminy Suchy Las Grzegorz Wojtera, oraz członkowie zespołu projektowego. 

        Subskrybuj to źródło RSS

        Urząd Gminy Suchy Las
        ul. Szkolna 13,
        62-002 Suchy Las
        tel. 061 8926-250

        WWW: www.suchylas.pl
        email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

        Herb Gminy Suchy Las

        Straż Gminna w Suchym Lesie
        ul. Poziomkowa 39
        tel. 061 8125-181,
        0606-310-419

        Komisariat Policji w Suchym Lesie
        ul. Poziomkowa 5,
        62-002 Suchy Las
        tel. 061 8413-010,
        tel. 698 084 696

        Policja Poznań
        tel. 061 8415-611,
        8415-612

        Straż Pożarna - tel. 998
        Pogotowie Ratunkowe - tel. 999
        Pogotowie Gazowe - tel. 992
        Pogotowie Wodociągowe - tel. 994

        Zakład Energetyczny Szamotuły
        tel. 061 292-82-15

         

        Zakład Komunikacji Publicznej
        Suchy Las Sp. z o.o.
        www.zkp.com.pl

        Zakład Gospodarki Komunalnej
        Sp. z o.o.
        zgksuchylas.eu

        GCI Sp. z o.o.
        gci.suchylas.pl

        Park Wodny OCTOPUS
        www.octopus.suchylas.pl

        piątek, 19 października 2018 roku
         
         
         
         
        • YouTube

        • Newsletter

          Jeżeli chcesz otrzymywać nowe informacje o tym, co dzieje się w naszej Gminie, na swoją skrzynkę wpisz adres email
          Zapisanie się do Newslettera oznacza akceptację klauzuli informacyjnej: Pobierz klauzulę informacyjną
        • FB

           

        UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

        Przeczytaj dostosowaną do zmian w prawie ochrony danych osobowych treść – polityka prywatności