TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Administrator

URL strony:

Polityka prywatności

Polityka prywatności

 I. Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych, dla których administratorem danych jest Wójt Gminy Suchy Las

Szanowni Państwo,

zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE) uprzejmie informujemy, że:

  1. Administratorem danych osobowych jest Wójt Gminy Suchy Las z siedzibą w Suchym Lesie przy ul. Szkolnej 13, 62-002 Suchy Las, email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
  2. Inspektorem ochrony danych w Urzędzie Gminy w Suchym Lesie jest Pani Justyna Krawczyk,    e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
  3. Podanie danych osobowych jest warunkiem koniecznym do realizacji sprawy w Urzędzie Gminy w Suchym Lesie.

Ogólną podstawę do przetwarzania danych stanowi art. 6 ust. 1 lit. a - e ogólnego rozporządzenia.      Ogólne cele przetwarzania danych zostały wskazane w ustawie z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (Dz. U. z 2018 r., poz. 994).

  1. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom innym niż upoważnione na podstawie przepisów prawa.
  2. Dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celu dla jakiego zostały zebrane lub w okresie wskazanym przepisami prawa. Po spełnieniu celu mogą być przechowywane jedynie w celach archiwalnych zgodnie z terminami wynikającymi z przepisów ustawy z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach (Dz. U. 2018 roku, poz. 217 ze zm.), a w przypadku przetwarzania danych na podstawie wyrażonej zgody, przez okres niezbędny do realizacji wskazanego celu.
  3. W związku z przetwarzaniem danych osobowych, na podstawie przepisów prawa, posiada Pani/Pan prawo do:
    1. dostępu do treści swoich danych, na podstawie art.15 ogólnego rozporządzenia;
    2. sprostowania danych, na podstawie art.16 ogólnego rozporządzenia;
    3. ograniczenia przetwarzania, na podstawie art. 18 ogólnego rozporządzenia.
  1. Gdy podanie danych osobowych wynika z przepisów prawa, jest Pani/Pan zobowiązana(y) do ich podania. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie nierozpoznanie sprawy.
  2. W przypadku, w którym przetwarzanie danych odbywa się na podstawie wyrażonej zgody, przysługuje Pani/Panu prawo do:
    1. dostępu do treści swoich danych, na podstawie art.15 ogólnego rozporządzenia;
    2. sprostowania danych, na podstawie art. 16 ogólnego rozporządzenia;
    3. usunięcia danych, na podstawie art. 17 ogólnego rozporządzenia;
    4. ograniczenia przetwarzania, na podstawie art. 18 ogólnego rozporządzenia;
    5. wniesienia sprzeciwu, na podstawie art. 21 ogólnego rozporządzenia;
    6. cofnięcia wyrażonej zgody, w dowolnym momencie, w formie, w jakiej została ona wyrażona, co w konsekwencji skutkuje usunięciem Pani/Pana danych.

Prawa te są wykonywane przez Panią/Pana również względem tych osób, w stosunku do których sprawowana jest prawna opieka.

  1. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (na adres UODO, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa), gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy o ochronie danych osobowych.
  2. Dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.

    II. Mechanizmy cookies na stronach internetowych suchylas.pl

W związku z udostępnianiem usług internetowych, Urząd Gminy Suchy Las  stosuje tzw. cookies, tj. dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego.

Oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej, bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego.

Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji. Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia w korzystaniu z niektórych usług w ramach naszych serwisów internetowych.

Pliki cookies wykorzystywane są w szczególności w celu:

  1. a) tworzenia statystyk, które np. wspierają pozycjonowanie stron, ułatwiając dotarcie do niezbędnej Państwu informacji;
  2. b) zmiany wyglądu lub wersji strony (np. wielkość czcionki, wersja dla niedowidzących);
  3. c) przechowywania danych sesyjnych (wygasa po zakończeniu sesji).

więcej informacji na stronie internetowej: http://wszystkoociasteczkach.pl/


 

    Obwieszczenie

    Obwieszczenie o podjęciu przez Radę Gminy Suchy Las uchwały w sprawie przygotowania projektu uchwały ustalającej "zasady i warunki sytuowania obiektów małej architektury, tablic reklamowych i urządzeń reklamowych oraz ogrodzeń, ich gabaryty, standardy jakościowe oraz rodzaje materiałów budowlanych, z jakich mogą być wykonane". Skan obwieszczenia w załączniku.

      100 notebooków dla 100 rodzin

                  Dzięki środkom unijnym pozyskanym z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka 2007-2013, sto rodzin z terenu gminy na okres pięciu lat otrzymało bezpłatnie sprzęt komputerowy wraz z oprogramowaniem oraz dostęp do Internetu. Projekt pn. „Zapewnienie dostępu do szerokopasmowego Internetu dla osób zagrożonych wykluczeniem cyfrowym na terenie Gminy Suchy Las” jest realizowany przez 10 osobowy Zespół Projektowy powołany przez Wójta.

                  Uroczyste przekazanie notebooków odbyło 12 stycznia w sali konferencyjnej Parku Wodnego Octopus w Suchym Lesie.  W wydarzeniu tym uczestniczyli beneficjenci projektu (całe rodziny), Wójt Gminy Suchy Las Grzegorz Wojtera, oraz członkowie zespołu projektowego. 

        Subskrybuj to źródło RSS

        Urząd Gminy Suchy Las
        ul. Szkolna 13,
        62-002 Suchy Las
        tel. 061 8926-250

        WWW: www.suchylas.pl
        email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

        Herb Gminy Suchy Las

        Straż Gminna w Suchym Lesie
        ul. Poziomkowa 39
        tel. 061 8125-181,
        0606-310-419

        Komisariat Policji w Suchym Lesie
        ul. Poziomkowa 5,
        62-002 Suchy Las
        tel. 061 8413-010,
        tel. 698 084 696

        Policja Poznań
        tel. 061 8415-611,
        8415-612

        Straż Pożarna - tel. 998
        Pogotowie Ratunkowe - tel. 999
        Pogotowie Gazowe - tel. 992
        Pogotowie Wodociągowe - tel. 994

        Zakład Energetyczny Szamotuły
        tel. 061 292-82-15

         

        Zakład Komunikacji Publicznej
        Suchy Las Sp. z o.o.
        www.zkp.com.pl

        Zakład Gospodarki Komunalnej
        Sp. z o.o.
        zgksuchylas.eu

        GCI Sp. z o.o.
        gci.suchylas.pl

        Park Wodny OCTOPUS
        www.octopus.suchylas.pl

        środa, 19 grudnia 2018 roku
         
         
         
         
        • YouTube

        • Newsletter

          Jeżeli chcesz otrzymywać nowe informacje o tym, co dzieje się w naszej Gminie, na swoją skrzynkę wpisz adres email
          Zapisanie się do Newslettera oznacza akceptację klauzuli informacyjnej: Pobierz klauzulę informacyjną
        • FB

           

        UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

        Przeczytaj dostosowaną do zmian w prawie ochrony danych osobowych treść – polityka prywatności